Израел тръгва срещу "Хизбула" след 26 юни?

Getty images (архив)
share

"Израел може да започне военна операция срещу действащата в Ливан проиранска терористична групировка "Хизбула", предаде медията от Еврейската държава ТВ9.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2661

"Ако дипломатическите усилия за прекратяване на огъня между двете страни за прекратяване на ракетните удари срещу Израел от страна на шиитските екстремисти и на ответните действия на Въоръжените сили на Еврейската държава (ЦАХАЛ) не дадат резултат до 26 юни, то правителството на Бенямин Нетаняху може да предприеме активни бойни действия срещу Хизбула на ливанска територия след тази дата", допълни изданието

"Наскоро специалният пратеник на САЩ Еймъс Хохстийн пристигна в Бейрут. Там той се срещна с ръководители на проиранската организация с цел регулиране на конфликта. От терористичната групировка поставиха условие за прекратяването на ракетните и артилерийските обстрели, и другите враждебни действия срещу Израел. То бе спиране на операцията на ЦАХАЛ в палестинския анклав на брега на Средиземно море ивицата Газа", посочи още ТВ9.

Израелски танкове навлязоха дълбоко в град Рафах и принудиха хората отново да бягат

"От "Хизбула" също заявиха, че всяко едно нападение срещу нея ще бъде възприето и като атака срещу Ислямската република, която ще отговори симетрично", добави медията.

"В отговор на тези новини израелското военно ръководство утвърди планове за отбрана на северната граница и прехвърляне на активни военни действия срещу Хизбула на територията на Ливан", написа още ТВ9.

Междувременно друга медия от Еврейската държава - мигнюз - съобщи, че самолети на състава на ЦАХАЛ са пуснали листовки над военни поделения в Сирия. "Войници и офицери от сириийските въоръжени сили загиват, защото режимът на Башар Асад е в тясно сътрудничество с Хизбула. Ние ще продължаваме с нашите удари по силите на Дамаск, докато Асад не прекрати връзките си проиранските терористи", заявиха от ЦАХАЛ.

 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2661

Водещи новини

Още новини