Бенямин Нетаняху се срещна с освободените заложинци и си навлече критики

Getty images (архив)
share

Близките на убити израелци от терористичната групировка "Хамас" и на пленени в Газа разкритикуваха израелския премиер Бенямин Нетаняху за това, че се е срещнал с освободени заложници, но не и със семействата на други жертви, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2277

"Когато заемаш премиерски пост, ти си премиер както по време на успехите, така и по време на пораженията", заяви опозиционният лидер Яир Лапид за израелска телевизия.

"Да бъдеш министър-председател само когато всичко е наред, и да изчезваш, когато нищо не върви по начина, по който искаш, е жалко", допълни той.

Нетаняху се срещна днес с четирима заложници, освободени от ивицата Газа, които се намират в болница, и се снима с тях.

Разкриха подробности за спасяването на заложници в Газа

Според информация в медиите обаче семействата на израелците, убити на 7 октомври по време на извършеното от "Хамас" клане, и роднините на убитите заложници, са се разгневили, че нито Нетаняху, нито други представители на правителството са установили контакт с тях.

"Един премиер с морални ценности щеше да ни се обади, за да ни утеши и укрепи. И да се извини за това, което се случи под негово ръководство", пише в "Екс" бащата на военнослужещ, загинал на 7 октомври.  

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2277

Водещи новини

Още новини