Израел: Ударихме сгради на "Хизбула" в Ливан и напредваме в ивицата Газа

Getty images (архив)
share

Израелските военновъздушни сили (ВВС) нанесоха удари по четири сгради, използвани от действащата в Ливан проиранска групировка "Хизбула", това предаде медията от Еврейската държава нюзру.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2269

"Тази нощ подразделения от състава на ВВС нанесоха удари по четири сгради в селищата  Айтарун и Маркаба в Южен Ливан", казаха от пресцентъра на Въоръжените сили на Израел (ЦАХАЛ).

От Министерството на отбраната разпространиха и информация за активните бойни действия в палестинския анклав на брега на Средиземно море ивицата Газа. "При съвместни операции на подразделения от състава на Сухопътните войски, Военноморския флот и ВВС бяха ликвидирани десетки палестински терористи от "Хамас", посочиха от силовото ведомство.

"По време на операцията в южния град Рафах (последния голям населен пункт, контролиран от "Хамас") бе ликвидиран офицер от подразделение за специални операции на екстремистите. Бяха открити и разрушени тунели и други обекти, използвани от Хамас и нейния съюзник "Палестински джихад", допълниха военните

"Към действията на ЦАХАЛ в Рафах по суша се присъединиха и войници и офицери от подразделението за специални операции "Командос", отбелязаха от военното министерство.

"През изминалото денонощие в анклава са загинали двама сержанти от ЦАХАЛ, а един подофицер е получил травми", съобщиха още от пресецентъра на ЦАХАЛ.

Двама израелски войници загинаха при атентат край палестинския град Наблус

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2269

Водещи новини

Още новини