Израел за искането на МНС за издаване на заповедите за арест на премиера и военния министър: Кървава клевета срещу евреите

Getty images (архив)
share

"Кървава клевета срещу евреите", това заяви правителството на Израел, цитирано от местната медия нюзру.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2949


С тези думи от органа на изпълнителната власт на Еврейската държава коментираха искането, внесено от прокурора от Международния наказателен съд (МНС) Карим Ахмад Хан за издаване на заповеди за арест на премиера на Израел Бенямин Нетаняху и военния министър Йоав Галант.

"Обвинителят без никакво основание оклевети Държавата Израел и премина всякакви червени линии в своята "юридическа борба" срещу единствената държава на евреите и единствената демокрация в региона на Близкия изток. Тази кървава клевета няма да ни попречи да защитаваме Израел и да постигнем целите си в нашата справедлива война", категорични бяха от правителствената пресслужба.

"Малко по-късно и самият премиер коментира исканото, внесено в МНС. "Това е скандал, лаконичен бе той след заседание на парламентарната група на неговата партия "Ликуд.

"Това искане само ще поощри терористите от Хамас и целия свят. То е абсолютно незаконно и е опит да се сложи знак на равенство между Израел и Хамас", заяви от своя страна президентът на Еврейската държава Ицхак Херцог.

Подобни изказвания направиха външният министър Израел Кац, лидерът на опозицията Яир Лапид и други политици от Израел.


Както вече екипът на novini.bg писа, днес Хан от МНС да издаде заповеди за арест на Ненатяху, Галант, а също и и тримата най-важни лидери на палестинската терористична групировка Хамас – ръководителя на Политическото бюро Исмаил Хания, шефа на групировката в палестинския анклав на брега на Средиземно море – Яхия Синуар и лидера на въоръженото крило на Хамас Мохамед Дияб Ибахим ал Масри, наричан още Мохамед Деиф.

МНС поиска издаване на заповеди за арест на израелските премиер и военен министър и тримата големи от Хамас


Справка на екипа на novini.bg показа следното: Кървава клевета е антисемитско клише, твърдящо, че евреи убиват хора от други религии, най-вече християни, и пият тяхната кръв.


Обвиненията в това са безпочвени, защото юдаизмът строго забранява на последователите си да консумират кръв. Месото в еврейската кухня се сервира напълно обезкръвено.  

 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2949

Водещи новини

Още новини