Израелски министър за удара по Иран: Слабичко!

Getty images (архив)
share

"Слабичко!", това заяви израелският министър на националната сигурност Итамар Бен Гвир, предаде медията от Еврейската държава нюзру.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2439

"Членът на правителството на  Бенямин Нетаняху бе лаконичен в коментара си за атаката срещу Иран. Той написа в профила си в социалната мрежа "Екс" (по-рано "Туитър") една единствена дума: "Слабичко!", добави изданието.

Депутатката от парламента Тали Готлиб (от партията на премиера "Ликуд") публикува по-пространен пост в Екс: "Добро утро, уважаеми граждани на Израел. Ние посрещнахме днешния ден изпълнени с гордост и с високо вдигнати глави. Израел е силна и могъща държава. Ние си връщаме потенциала за сдържане на нашите неприятели".

"По-късно в интервю за радио "Кан Бет" Готлиб подчерта, че нейната публикация не е официално признание за отговорността на родината ѝ за ударите по Иран от тази нощ", написа още нюзру.

"Източници от военните и дипломатическите среди казаха днес, че Въоръжените сили на Еврейската държава са действали по принципа "Око за око – зъб за зъб". Все още няма официално  заявление от кабинета на Бенямин Нетаняху", добави израелската медия мигнюз.

Израел ударил и в Ирак, и в Сирия?

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2439

Водещи новини

Още новини