Бенямин Нетаняху: Ще изкореним Хамас

Getty images (архив)
share

"Палестинските терористи от Хамас искаха да ни изкоренят. Те не успяха. Ние ще ги изкореним", това заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху, цитиран от медията от родината си нюзру.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2089

Днес министър-председателят на Еврейската държава проведе заседание на оглавяваното от него правителство.

"Преди малко проведох срещи с външните министри на Великобритания Дейвид Камерън и на Германия – Аналена Берборк. В скоро време ще разговарям и с други световни лидери", каза той преди съвещанието.

Дейвид Камерън: Израел очевидно е решил да отговори на Иран за атаката

"Аз съм благодарен на нашите приятели, които оказват всестранна подкрепа и помощ на страната ни. В същото време искам да подчертая следното:  Ние ще взимаме самостоятелни решения и няма да се поддаваме на външен натиск. Нашите решения ще се ръководят единствено и само от националните интереси на Държавата Израел. Ние ще направим всичко необходимо, за да защитим нашата страна!", категоричен бе премиерът на Еврейската държава.

"След заседанието Нетаняху обяви, че кабинетът е приел "План за възраждане". Предвижда се в продължение на години от държавния бюджет да бъде отпусната сума в еквивалента на приблизително 5 милиарда щатски долара", добави медията.

"Ние ще инвестираме в инфраструктура, в жилища, образование, здравеопазване, заетост и други сфери. Нашата цел е да възродим и да дадем нов живот на селищата край ивицата Газа (палестинския анклав на брега на Средиземно море), пострадали вследствие на атаката от 7 октомври", каза още Нетаняху.

 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2089

Водещи новини

Още новини