Бенямин Нетаняху: Ще победим и Иран, и терористите

Getty images (архив)
share

"Ние ще победим и Иран, и терористите", това каза израелският премиер Бенямин Нетаняху, предаде израелската медия мигнюз.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2089

Днес министър-председателят на Еврейската държава посети военно окръжие в централния град Тел Хашомер. Той присъстваше на церемония по връчване на униформи и оръжие на наборници.

По думите му: Ислямската република стои зад терористите от палестинската радикална групировка Хамас и други подобни организации. Ние обаче сме изпълнени с решителност и точно заради това ще победим и Иран, и всички други терористи.

"Аз говорих с някои от вас и видях, че всички вие имате готовност да се справите с всички предизвикателства. Днес е много важен за вас днес. Вие встъпвате в редиците на Въоръжените сили на Държавата Израел, за да се сражавате срещу нападналите нашата родина чудовища", добави премиерът.

"Аз твърдо убеден, че благодарение на вашата физическа и морална готовност, благодарение на високите качества на нашите офицери ние ще победим нашите врагове", категоричен бе Нетаняху.

Военната служба в Израел е задължителна за всички гражданите на страната, които са евреи. За мъжете срокът е 30 месеца, а за жените – две години, това показа справка на екипа на novini.bg.

Израелският военен кабинет обмисля няколко варианта за ответен удар срещу Иран

 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2089

Водещи новини

Още новини