Нидерландия затваря за посетители дипломатическото си представителство в Техеран

Pixabay
share

Поради възможността за ответен удар на Иран срещу Израел Нидерландия утре ще остави затворени за посетители дипломатическите си представителства в Техеран и в иракския град Ербил, съобщи БТА, позовавайки се на ДПА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2061

Това е реакция на засилващото се напрежение между Иран и Израел, съобщи днес външното министерство в Хага. Представителствата ще продължат да изпълняват другите си функции.

Утре ще се вземе решение дали в понеделник консулските отдели ще бъдат отново отворени. Нидерландските представителства в региона често са затворени за посетители в събота. Вчера външното министерство посъветва нидерландските граждани да отложат пътувания до Израел и до кюрдския автономен регион в Ирак, ако не са спешни. 

Напрежението между Израел и Иран се покачва

Засилващото се напрежение между Иран и Израел е „много притеснително“, заяви нидерландската външна министърка Ханке Бройнс Слот.

На 1 април двама бригадни генерала и още петима членове на иранския Корпус на гвардейците на Ислямската революция бяха убити при предполагаем израелски въздушен удар по иранското посолство в Дамаск. Иранското ръководство се закани на няколко пъти да отвърне на удара.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2061

Водещи новини

Още новини