Иранският външен министър замина на посещение в Оман като част от регионална обиколка

gettyimages
share

Иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахиан отпътува за Оман, където ще бъде първата му спирка от регионалната обиколка, съобщи  Министерството на външните работи в Техеран, цитирано от Ройтерс. Това се случва почти седмица след предполагаемия израелски удар срещу иранското консулство в Дамаск.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2336

"Амир Абдолахиан пътува до Оман като първа дестинация от регионалната си обиколка начело на политическа и парламентарна делегация. На срещите ще бъдат обсъдени двустранни и регионални въпроси като Газа", казаха от министерството.

Предполагаеми израелски военни самолети бомбардираха комплекса на посолството на Иран в Сирия в понеделник, а при удара, според Иран, са били убити седем командири от Революционната гвардия, включително трима висши.

Съединените щати са в състояние на повишена готовност и се подготвят за възможна атака от страна на Иран, насочена срещу израелски или американски обекти в региона в отговор на нападението в Дамаск, каза американски официален представител в петък.

Израелската армия засили въздушните удари в Сирия срещу Корпуса на гвардейците на ислямската революция на Иран и подкрепяната от Техеран ливанска въоръжена групировка „Хизбула“, и двете от които подкрепят режима на сирийския президент Башар ал Асад.

Израел обикновено не обсъжда атаките на силите си срещу Сирия. Запитан за удара миналата седмица, израелски военен говорител каза: „Ние не коментираме съобщенията в чуждестранните медии“.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2336

Водещи новини

Още новини