САЩ и Великобритания наложиха нови санкции на лидери на йеменските бунтовници хуси

Getty images (архив)
share

САЩ и Великобритания наложиха днес нови санкции на лидери на свързаните с Иран йеменски бунтовници хуси, съобщи "Блумбърг нюз", позовавайки се на запознати с плана официални представители.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2220

Санкциите включват замразяване на активите и забрана за пътуване на най-малко четирима техни високопоставени представители, се казва в съобщението, в което се допълва, че сред санкционираните са високопоставени министри и ръководители в администрацията на хусите в Йемен.

Министерството на финансите на САЩ наложи санкции срещу четири лица в Йемен, които са подкрепяли неотдавнашните нападения на йеменските бунтовници хуси срещу търговски кораби в Червено море и Аденския залив.

Американската информационна агенция, цитирана от БТА, допълни, че правителството на Великобритания добавя четири нови имена към списъка на санкционираните в Йемен, сред които са министърът на отбраната на хусите Мохамед ал Атифи, командващият техните военноморски сили Мухамад ал Наби и началникът на бреговата им охрана Мухамед ал Кадири.

Лидерът на йеменските хуси: Ще атакуваме израелски кораби в Червено море

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2220

Водещи новини

Още новини