Нетаняху нарече смъртта на случайно убитите израелски заложници "непоносима трагедия"

Getty Images
share

Израелският премиер Бенямин Нетаняху определи смъртта на трима заложници в ивицата Газа, които бяха по погрешка убити от израелски войници, като "непоносима трагедия", предаде ДПА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2863

"Цялата Държава Израел е в траур тази вечер. Сърцето ми е със скърбящите семейства в техния труден момент на скръб", написа той в социалните мрежи и изказа своите съболезнования на семействата.

Той ги нарече "нашите трима скъпи синове", които преди това бяха отвлечени от ислямистката групировка "Хамас" в ивицата Газа. "Дори в тази трудна вечер ние ще се погрижим за раните си, ще си извлечем поуките и ще продължим да полагаме максимални усилия, за да върнем всички наши заложници у дома безопасно", каза Нетаняху, пише БТА.

Израелската армия е убила по погрешка трима заложници, държани от "Хамас"

Говорителят на израелската армия Даниел Хагари съобщи вчера, че трима израелски заложници са били по погрешка убити от войници по време на боевете в ивицата Газа.

Въоръжените сили погрешно са ги идентифицирали като заплаха при операция в северната част на изолираната крайбрежна ивица и са ги застреляли.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2863

Водещи новини

Още новини