Израелската армия нахлу в Газа

Getty Images (архив)
share

Израелските въоръжени сили днес заявиха, че техни сухопътни сили снощи са започнали ограничени набези в ивицата Газа, за да се сражават срещу палестински бойци и въздушните удари са били съсредоточени срещу места, където бойци на „Хамас“ се събирали, за да се сражават срещу евентуалната израелска инвазия, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2223

Говорителят на израелската армия Даниел Хагари каза още, че въоръжените сили са потвърдили, че 222 души са били взети за заложници по време на атаката на „Хамас“ на 7 октомври.

Въоръженото крило на „Хамас“ – „Изедин Ал Касам“, заяви, че негови бойци влезли в сблъсък с израелски сили в ивицата Газа и са се върнали в базата си, след като унищожили израелско военно оборудване.Израелският министър на отбраната очаква продължителна война с „Хамас“

В изявление на палестинската групировка се съобщава, че израелски бронирани сили проникнали в южната част на Газа източно от град Хан Юнис.

Бойци влязоха в бой с проникналите сили, унищожиха два булдозера и танк и ги принудиха да се оттеглят, след което се завърнаха успешно в базата си, се казва още в изявлението, предаде БТА.

Агенция Ройтерс отбелязва, че за момента не е получила отговор от страна на Израел на запитване за коментар на информацията за унищожено израелско военно оборудване.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2223

Водещи новини

Още новини