Мецола: "Хамас" е терористична група, която не представлява оправданите стремежи на палестинците

Getty Images
share

"Хамас" е терористична група, която не представлява оправданите стремежи на палестинците, пречи им и трябва да бъде спряна. Това заяви днес председателят на Европейския парламент Роберта Мецола, която пътува миналия петък заедно с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен до Израел, предаде БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2673

Действителността на място е ужасяваща, трагична и отчайваща, посочи Мецола по повод последиците от ударите на "Хамас" по Израел в началото на месеца. В залог е поставен животът на невинни хора, "Хамас" извърши масови убийства, отвличания и изнасилвания, мъчения и оскверняване на мъртъвци. Няма извинение за това, каза тя.

Органите на израелски войник, убит от "Хамас", спасиха живота на петима

Пътувах по покана на Кнесета в израз на нашата съпричастност, това пътуване бе едно от най-трудните неща, които ми се е налагало да предприема като председател на ЕП, добави Мецола. ЕП винаги ще настоява за решение с две държави и за траен мир, посочи тя.

Трябва да работим за безусловното освобождаване на заложниците и за това хуманитарната помощ да достигне до онези, които имат нужда, настоя Мецола. Тя отбеляза, че миналата седмица ЕП отдаде почит на жертвите от нападенията срещу Израел, посочва БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2673

Водещи новини

Още новини