Израел: Продължаваме с ударите по Хамас

Getty images (архив)
share

Израелските въоръжени сили (ЦАХАЛ) продължават с ударите си срещу обекти на палестинската терористична групировка Хамас в ивицата Газа.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2346

От министерството на отбрана на Еврейската държава съобщиха: През изминалите няколко часа бяха унищожени десетки оперативни щаба на екстремистите и системи за ракетни и минометни обстрели.

"Освен това в рамките на днешната операция са ликвидирани и няколко високопоставени командири на Хамас", информираха от израелското военно министерство, цитирани от нюзру.

"В понеделник министърът на отбраната на Еврейската държава Йоав Галант заяви: Ние ще продължим с нашите действия, докато не ликвидираме и последния терорист от Хамас", добави медията.

Израел: Ще сложим край на Хамас

"Днес Хамас извърши обстрели срещу няколко града в Южен Израел. Сирени за въздушни нападения бяха чути в Ашкелон, Кармия, Мавкиим и други. Няма данни за пострадали", предаде мигнюз.

"От Хамас в понеделник заявиха, жители на ивицата Газа са принудени да пият опасна за здравето им вода, защото Израел не е възстановил водоподаването към град Хан Юнис. Министърът на енергетиката и водите на Еврейската държава Израел Кац заяви, че водоподаването е възобновено", съобщи британската медия Скайнюз.

 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2346

Водещи новини

Още новини