Шести ден от войната: Израел не спира да нанася въздушни удари по цели в Газа, Иран с призив към мюсюлманите

Getty Images
share

В събота "Хамас" изненада света с безпрецедентната си атака срещу Израел по суша, въздух и море. Днес терористичната групировка вече е под заплаха. Какво се случи през първите шест дни от войната?

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2272

Палестинската ислямистка групировка Хамас държи израелски заложници, но понася тежки въздушни удари, стотици жертви и недостиг на ток, гориво и вода.

Конфликтът се разраства и по Израел се стреля и от други страни, не само от Ивицата Газа. Далеч преди това да стане факт, Израел мобилизира 300 хил. души - брой войници, които не са били свиквани от десетилетия.

Израелската армия не спира да нанася въздушни удари по цели в Ивицата ГазаПродължава мобилизацията на резервисти – близо 400 хиляди души вече се присъединиха към редиците на израелската армия.

Иранският президент Ебрахим Раиси призова мюсюлманските и арабските страни да се "координират", за да "спрат престъпленията на Израел" срещу Газа. "Днес всички мюсюлмански и арабски страни и всички свободни народи на земята трябва да се обединят и да се координират, за да спрат престъпленията на ционисткия режим срещу потиснатата палестинска нация", казва той.

 

 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2272

Водещи новини

Още новини