Арменският министър на отбраната прекъсна посещението си в Брюксел заради ситуацията на границата с Азербайджан

gettyimages
share

Министърът на отбраната на Армения Сурен Папикян прекъсна посещението си в Брюксел и се връща в родината си заради ситуацията на границата с Азербайджан, съобщава БТА, като се позова на говорител на арменското военно ведомство.

"Министърът на отбраната прекъсна работното си посещение и се връща в Армения", съобщи говорителят. Папикян замина за Брюксел вчера.

През втората половина на деня днес край село Тех в арменската Сюникска област станаха стълкновения между въоръжените сили на двете страни.

Седем войници загинаха при сблъсък между арменски и азербайджански военни части

Министерството на отбраната на Армения съобщи за четирима загинали и шестима ранени. Арменското военно ведомство разпространи и видеозапис, на който се вижда как военнослужещи от Азербайджан се приближават провокативно към арменски военнослужещи, извършващи инженерни работи, след което откриват огън в тяхна посока, припомня ТАСС.

Министерството на отбраната на Азербайджан съобщи, че трима азербайджански войници са загинали близо до оспорвания Лачински коридор, път с ключово значение, който свързва Армения с Нагорни Карабах и преминава през азербайджанска територия.

Водещи новини

Още новини