Десет убити в Сирия

share

Девет войници дезертьори бяха убити при засада от сирийски правителствени сили близо до предградието на столицата Дамаск Дума, съобщи днес Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от АФП.


Деветимата дезертьори били убити, докато се оттегляли през нощта от селището Джиср ал Аб, недалеч от Дума, уточнявацентърът. Сблъсъци избухнаха вчера между армията и бунтовници близо до това предградие на Дамаск. Мощна експлозия отекна вчера в Дума на около десет метра от шефа на наблюдателите, норвежкия генерал Роберт Муд, който придружаваше шефа на операциите на ООН по поддържане на мира Ерве Ладсу и журналисти. Няма ранени при експлозията. Най-малко един човек бе убит, а над 10 - ранени, след като сирийската армия възобнови днес обстрела на райони в централната провинция Хомс, съобщи активист, цитиран от ДПА.

Сирийският президент Башар ал Асад свика за четвъртък първото заседание на новия парламент, избран на изборите на 7 май, произведени в обстановка на насилие и бойкотирани от опозицията, предаде още АФП. Вотът бе определен от опозицията като фарс и посрещнат с пренебрежение от международната общност.
 

Водещи новини

Още новини