Държавната администрация в Газа възобновява работа от утре

gettyimages (архив)
share

От утре държавните служители в ивицата Газа отново са на работа, с обичайното си работно време, предаде АФП, като се позова на местните власти.

Това става благодарение на примирието след повече от 10 дни на бойни действия между Израел и ислямистите от Хамас в палестинския анклав. "Съветът на чиновниците в Газа уведоми, че от утре сутринта различните министерства и правителствени институции отново ще работят, с официалното си работно време", съобщи местното правителство, контролирано от Хамас.

Примирието между Израел и Хамас официално влезе в сила

Чиновниците спряха работа заради ескалирането на военната конфронтация между Израел и Хамас. Тя започна на 10 май с масиран ракетен обстрел на израелска територия от палестинското радикално движение в знак на солидарност със стотиците палестинци, ранени преди това при сблъсъци с израелската полиция на площада на джамиите в Източен Ерусалим, припомня БТА.

Днес властите в Газа установяваха щетите, нанесени при израелските въздушни удари и от артилерията. Макар държавните служби да възобновяват работа, училищата в Газа все още не преминават към присъствен режим и обучението остава дистанционно заради антиковидните мерки, при все че много семейства в Газа не разполагат с компютър.

Водещи новини

Още новини