Турски военни са се изтеглили от наблюдателен пост в Сирия

Getty (архив)
share

Командването на турските въоръжени сили е изтеглило своите военни от селището Сарман в южната част на сирийската провинция Идлиб, където бе разположен техният лагер и наблюдателен пост, предаде ТАСС, като се позовава на информация в днешния брой на в."Ал Ватан".

Според вестника турските военни са демонтирали наблюдателната кула, а по-рано колона от камиони с военни и бронирана техника се е придвижила от Сарман към планинската местност Джебел ез Завия в близост до турската граница.

Наблюдателният пост в Сарман се оказа блокиран от всички страни от сирийската армия след освобождаването през януари от бунтовнически формирования на стратегическия град Маарет ан Нуман, разоположен на шосето, свързващо Дамаск и Алепо, отбелязва ТАСС.

През последните два месеца Турция предислоцира три наблюдателни поста от южната част на Идлиб в Джебел ез Завия, където се намира предният пост на подкрепяните от Анкара групировки на сирийската въоръжена опозиция.

В този район бяха преместени също турските военни от девет поста в провинция Алепо и четири в провинция Хама, които следяха за спазването на примирието в зоната за деескалация в Северозападна Сирия.

Вестник: Русия се опитва да предотврати нова операция на Турция срещу кюрдите в Сирия

Водещи новини

Още новини