Турски изтребители унищожиха две огневи позиции на сирийски кюрди

gettyimages (архив)
share

Самолети на турските военновъздушни сили унищожиха вчера две огневи позиции, от които сирийските кюрдски формирования "Сили за защита на народа" и партия "Демократичен съюз" обстрелваха турските градове по границата, съобщи турската телевизия "А хабер", цитирана от ТАСС.

По данни на телевизията, по турския град Рейханлъ са били изстреляни 11 ракети, 9 от които се взривили в самия град. В резултат на обстрела загинал един сирийски гражданин, а 47 души са били ранени. На ракетно нападение бил подложен и град Килис. На негова територия се взривили четири снаряда, при което били ранени седем души.

Генералният щаб на турските въоръжени сили обяви в събота началото на операция "Маслинова клонка" против кюрдските милиции в района на град Африн, където живеят близо 1,5 милиона сирийски кюрди. По последни данни в хода на операцията самолетите на турските ВВС са поразили 153 цели в Африн. Телевизия "Ска нюз - Арабия" съобщи, че в резултат на въздушните удари в Африн са убити шестима цивилни и трима бойци от "Силите за защита на народа". Турският генерален щаб заяви, че всички загинали са "терористи".

Водещи новини

Още новини