Бившият израелски премиер Ехуд Олмерт беше освободен предсрочно от затвора

Getty Images (Архив)
share

Бившият израелски премиер Ехуд Олмерт беше освободен предсрочно от затвора тази сутрин, след като съдебните власти решиха да намалят присъдата му с една трета, съобщиха израелските медии, цитирани от БТА.

71-годишният Олмерт напусна затвора Маасияху в околностите на Тел Авив, където прекара 16 месеца. Той беше принуден да подаде оставка през 2008 г. след обвинения във взимане на подкупи и възпрепятстване на правосъдието във връзка със сделки за строителството на луксозен жилищен комплекс по времето, когато е бил кмет на Ерусалим и министър на търговията и индустрията.

Олмерт беше настанен в затворническа болница със сърдечни оплаквания на 20 юни. В социалните мрежи се появиха негови снимки, на които изглежда явно болен и силно отслабнал.

Проблемите му със съдебната система въпреки освобождаването му не са свършили, отбелязва ДПА. Той е изправен пред нови обвинения - в опит да изнесе от затвора свръхсекретна информация, тъй като помолил адвоката си да изнесе ръкопис с мемоарите му, без цензорите да го проверят.

Водещи новини

Още новини