Убиха руски майор в Сирия

Getty Images/Guliver (архив)
share

Руски майор е бил убит в Сирия, потвърди министерството на отбраната, цитирано от ТАСС.

В същото време то отрече двама руски военни да са загинали в близкоизточната страна.

По-рано днес Ройтерс съобщи за гибелта на офицера от руския Черноморски флот, като се позова на негови колеги. Британската агенция предаде за общо двама руски военни, убити в Сирия.

"В Сирия в резултат на нападение на бойци срещу военен гарнизон на правителствените войски загина руският военен съветник майор Сергей Бордов. Военнослужещият е бил в състава на група руски военни съветници, изпълняващи задачи по подготовката на едно от подразделенията на сирийската армия", съобщи руското министерство на отбраната в комюнике.

Руският офицер е организирал отбраната на сирийските военни и не е допуснал навлизането на терористи в жилищен комплекс. Той обаче е бил ранен смъртоносно в боя. Бордов ще бъде награден посмъртно.

В същото време руското министерство на отбраната отрече информацията, че въоръжените сили на страната са дали две жертви в Сирия.

"Разпространените от британската агенция Ройтерс слухове за предполагаемата гибел в Сирия на двама руски военнослужещи са поредната дезинформация, която не отговаря на действителността", се подчертава в комюникето.

Според руското министерство на отбраната около 30 руски военнослужещи са били убити в Сирия от началото на руската военна операция там през септември 2015 г.

По данни на Ройтерс руските военни загуби в близкоизточната държава са по-голем, отбелязва БТА.

Водещи новини

Още новини