Израелски равин: Да изгоним неевреите в Саудитска Арабия

gettyimages (архив)
share

Всички неевреи трябва да бъдат изгонени от нашата страна, каза главният сефарадски равин на Израел Ицхак Йосиф, предаде нюзру.

По време на проповед свещеникът заяви, че според законите на юдаизма в Израел трябва да останат само тези гои (другата дума за неевреин), които спазват седемте повели на Ной. Тези заповеди забраняват: 1 идолопоклонството, 2 богохулството, 3 убийството, 4 прелюбодеянието, 5 кражбата, 6 консумацията на плът, отрязана от живо животно, и 7 задължават хората да спазват законите.

Според равина неевреите, които не са готови да спазват заповедите на патриарха, трябва да се екстрадират в Саудитска Арабия. Йосиф поясни, че гоите се намират в Израел, за да обслужат евреите. Консервативните юдеи по време на шабат (времето от залез слънце в петък до залез слънце в събота) не извършват никаква дейност. Поради тази причина много ортодоксални евреи наемат чужденци.

По-рано израелският премиер Бенямин Нетаняху бе подложен на остри критики. Причината за словесната атака бе, че негов син излиза с момиче, което не е от еврейски произход.

Водещи новини

Още новини