Турция: Ние плащаме най-високата цена в борбата срещу ИД

gettyimages (архив)
share

Нашата страна плаща най-високата цена в борбата срещу Ислямска държава (ИД), каза турският президент Реджеп Ердоган, предаде РИА Новости.

Държавният глава се срещна с представители на местните власти в Анкара. "След Ирак и Сирия Турция е най-пострадалата от действията на джихадистите страна. Ние сме обект на най-много нападения, извършени от членове и привърженици на ИД след двете съседни на нас близкоизточни страни", заяви той. Ердоган продължи, че водената от него държава е след най-активните участници в борбата срещу джихадистката групировка. "Точно поради тази причина най-високата цена я плащаме ние - турците", категоричен бе той.

Ердоган също допълни, че турската армия ще продължи с артилерийските удари по кюрдските милиции, които се бият край северния сирийски град Алепо. Той не пропусна за пореден път да обвини Русия, че с бомбардировките в близкоизточната страна не се бори с ИД, а с умерената опозиция срещу президента Башар Асад.

Москва, Атина, Тел Авив и кюрдски лидери редовно обвиняват Анкара в купуване на течни горива от ИД. Ердоган отговаря, че иска да види неопровержими доказателства и ако той или някой от обкръжението му бъде уличен в търговия с джихадистите ще подаде оставка, припомня медия.

Водещи новини

Още новини