Атаки на сирийските правителствените сили и бунтовниците взеха 45 жертви в Дамаск и околностите

Getty Images/Guliver
share

Най-малко 45 човека загинаха при взаимни атаки, извършени от сирийските правителствени войски и бунтовническите сили в и около Дамаск, заявиха активисти, цитирани от ДПА. Според Сирийския център за наблюдение на правата на човека (СЦНПЧ) сред жертвите е имало десет деца и четири жени. Ранени са били десетки хора.

Атакувани са били четири населени места, включително контролираните от бунтовниците Дума и Сакаб. Повечето от жертвите са загинали при въздушни удари и ракетни нападения срещу двете населени места. "Ракетите земя-земя са били изстреляни от режима, но още не сме сигурни чии са били военните самолети", каза ръководителят на центъра Рами Абдел Рахман. "Предполага се, че самолетите са или сирийски, или руски", заяви той.

По-рано се появиха информации, че изтребителите са на сирийската армия. Според СЦНПЧ шестима души са били убити при бунтовнически артилерийски обстрел в центъра на Дамаск и предградията на столицата. Сирийската информационна агенция САНА съобщи, че шестима цивилни са загинали, а 43 са били ранени при бунтовнически атаки в и около Дамаск.

Водещи новини

Още новини