ИД с нови заплахи: И други ще последват съдбата на Франция

share

Ново смразяващо послание на „Ислямска държава” се появи дни след трагедията в Париж.

В него се отправя предупреждение към страните, които участват във въздушните удари в Сирия, че ще последват съдбата на Франция, предава Ройтерс. В него се отправят и заплахи за атаки във Вашингтон. Все още не е ясно дали видеото е автентично.

"Ние казваме на държавите, които участват в кръстоносец кампанията, че ще дойде ден, ако е рекъл Бог, и ще страдат подобно на Франция. След като ударихме центъра на обителта в Париж, а след това ние се заклеваме, че ще ударим Америка в нейния център - Вашингтон ", се каза във видеото.

Ал Гариб Алжиреца предупреждава Европа, че ще последват още атаки. "Заявявам на европейските страни, че ние идваме, идваме с взривни устройства и експлозиви, с колани с експлозиви и оръжия със заглушители и че вие няма да можете да ни спрете, защото днес ние сме по-силни отпреди."

Очевидно имайки предвид международните преговори за прекратяване на сирийския конфликт, друг мъж във видеото, наречен Ал Карар Иракчанина, казва на френския президент Франсоа Оланд: "Ние решихме да преговаряме с теб в окопите, а не по хотелите."

Водещи новини

Още новини