Антиимигрантските Шведски демократи ще правят рекламна кампания в Близкия изток

Getty Images/Guliver
share

Антиимигрантската партия Шведски демократи съобщи, че ще започне рекламна кампания в чуждестранни медии, за да откаже мигрантите да идват в Швеция, предаде Ройтерс.

Партията, която е трета по големина в Швеция след изборите от 2014 г., заяви, че ще публикува платени съобщения в Йордания, Ливан и Турция, където хиляди бежанци живеят в лагери. Възможно е партията да купи рекламни пространства и в печатни и електронни медии в страни като Германия и Дания, през които транзитно преминават някои насочили се към Швеция мигранти, информира БТА.

"Няма да има по-добро бъдеще в Швеция. Тук имаме палаткови лагери. Времето в Швеция е студено и вали сняг. Има недостиг на ресурси както за нашето население, така и за хората, които идват тук", каза говорителката на Шведските демократи по въпросите на имиграцията Паула Билер. Партията има за цел да съкрати броя на мигрантите с поне 90 процента. Шведски експерти очакват тази година в страната да пристигнат над 150 000 мигранти. Шведските демократи искат национален референдум за имиграцията и по-строг граничен контрол.

Дания вече е публикувала платени съобщения в ливански вестници, в които говори за неотдавнашните съкращения на социалните помощи с цел да откаже потенциални мигранти.

Водещи новини

Още новини