Русия: НАТО използва нашите самолети срещу нас

gettyimages
share

Западът използва инцидента с нашите самолети над Турция, за да включи НАТО в информационна кампания срещу нашата операция в Сирия, заяви руският постоянен представител в Алианса Александър Грушко, предаде РИА Новости.

"Имам впечатлението, че информацията как руските военновъздушни сили нарушават въздушното пространство на Турция се използва с цел изопачаване на нашите цели в Сирия", каза дипломатът на Москва. Той посочи, че при такива и подобни инциденти противореченията се изясняват по двустранни и военни канали за комуникация. "Това е установена практика. Фактът, че нашите обяснения бяха игнорирани. Също така твърденията, че ударите не са насочени срещу Ислямска държава (ИД) и за жертви от страна на цивилното население в близкоизточната страна още веднъж потвърждават твърденията за опит за манипулация и изопачаване на нашите действия в Сирия", категоричен бе Грушко.

През изминалите два дни се появиха данни как руски военни самолети са навлезли в турското въздушно пространство от Сирия. Заради инцидентите Анкара привика посланика на Москва - Андрей Карлов.

Днес от НАТО, чийто член е Турция заявиха, че военното ръководство на Алианса ще се свързва с Русия при подобни инциденти.

Водещи новини

Още новини