Руското посолство в Сирия беше обстрелвано с миномет

Getty Images/Guliver
share

Руското посолство в Дамаск беше обстрелвано с миномет, съобщи БТА. Не се съобщава за жертви и ранени в резултат на атаката.

Снарядът се е забил в земята в двора на посолството, а сапьори са го извадили и обезвредили.

Според руското външно министерство атаките идват от район на Дамаск, контролиран от бунтовниците, воюващи срещу президента Башар Асад. “Определяме тази атака като терористичен акт, чиято цел е била именно руското посолство”, се казва в съобщение на руското външно министерство. Местните власти проверяват снарядите, за да установят чие производство са.

Това е втората атака срещу руското посолство тази година, след като през януари снаряд се заби в покрива на институцията. Русия е разположила 28 военни самолета в Сирия, твърдят високопоставени източници от САЩ. Руски изтребители са разположени на летище в западната провинция Латакия.

В същото време Москва използва безпилотни самолети за разузнавателни мисии над Сирия. Дамаск е получил нови бойни и разузнавателни самолети от Москва за борба срещу “Ислямска държава”, каза сирийски военен източник. По думите му Москва е доставила и друго модерно военно оборудване за борба срещу джихадистите. Доставките включват също радари и бинокли за нощно виждане. 

Водещи новини

Още новини