Сирийски бунтовник яде ритуално сърцето на убит (видео 18+)

share

Клип на лидер на сирийските бунтовници, изрязващ сърцето от тялото на убит войник и го захапва, е емблематично свидетелство за това колко бързо гражданската война в страната се превръща в отмъстителни убийства и безконтролна омраза към другата страна, съобщи организацията "Хюмън райтс уоч".

Базираната в Ню Йорк правозащитна организация обясни, че видеото, качено в интернет в неделя, показва човек, известен като Абу Сакар - основател на бунтовническите бригади "Фарук" и добри познат на журналистите като един от бойците от Хомс.

"Кълна се във Всемогъщия, че ще изям сърцата и черните ви дробове, войници на кучето Башар", се чува глас извън кадър сред възгласи на съратниците му "Аллах акбар" (Аллах е велик!).

Записът, на който се вижда как се реже тялото на убития войник, вбеси и привърженици на президента Башар Асад, и противници на режима му.

Питър Букерт от "Хюмън райтс уоч" коментира, че е виждала оригинала, нередактирано копие от видео записа, и че се доказва, че това е Абу Сакар от бунтовнически източници от Хомс и снимки с него от други записи, на които той е със същото черно елече и със същите пръстени, пише Дневник.

Водещи новини

Още новини