Ердоган: Ако Съветът за сигурност на ООН не успее да спре израелските атаки в Газа и Ливан, Общото събрание на ООН трябва да препоръча използването на сила

Gettyimages
share

Турският президент Реджеп Ердоган призова Общото събрание на ООН незабавно да препоръча използването на сила в Газа подобно на резолюцията на ООН "Обединение за мир" от 1950 г., съобщава БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2723

Ако Съветът за сигурност на ООН не успее да спре израелските атаки в Газа и Ливан, Общото събрание на ООН трябва да препоръча използването на сила, заяви турският лидер.

Ердоган каза също, че Турция е доставила 30 тона хуманитарна помощ на Ливан в сряда и ще продължи да го прави, докато условията на сигурност позволяват това.

Израелски спецбойци проникнаха в Ливан

"Днес да се застъпваш за Палестина, за Ливан, означава да се застъпваш за хуманността, мира и културата на съвместно съществуване на различни вярвания", добави Ердоган.

Той също така призова мюсюлманските страни да предприемат икономически, дипломатически и политически стъпки срещу Израел, за да го принудят да приеме прекратяване на огъня, и добави, че израелските атаки ще бъдат насочени и към тях, ако Израел не бъде спрян скоро.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2723

Водещи новини

Още новини