Румъния подкрепя правото на Израел на самоотбрана

Twitter/X
share

Румъния и правителството ѝ подкрепят правото на Израел на самоотбрана, написа румънският премиер Марчел Чолаку в социалната мрежа Екс (X).

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2549

Днес той е на посещение в Израел и се срещна с колегата си Бенямин Нетаняху.

“Засилване на сътрудничеството с министър-председателя Нетаняху и нашите израелски приятели. Румъния и правителството на Румъния подкрепят правото на Израел на самоотбрана и ние изразихме нашата загриженост относно ситуацията със сигурността и опасността от регионална ескалация“, отбелязва Чолаку.

Той е придружаван от правителствена делегация, която включва министъра на отбраната Анджел Тълвар, министъра на външните работи Луминица Одобеску, министъра на икономиката, предприемачеството и туризма Раду Опря и депутата Силвиу Векслер.

Според програмата на посещението по-късно през деня Марчел Чолаку ще се срещне и с министъра по стратегическите въпроси на Израел Рон Дермер, предава БТА.

Конфликтът не е между евреи и палестинци, а между хората – от една страна – и Нетаняху и Хамас – от другата

Визитата включва и среща на четири очи на Чолаку с израелския президент Ицхак Херцог, след което е предвидена пленарна среща на румънската правителствена делегация с представители на израелската държава.

От своя страна министрите, придружаващи премиера Марчел Чолаку, ще имат двустранни срещи с израелските си колеги.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2549

Водещи новини

Още новини