Кои са задържаните българи след стрелба на Халкидики и свързани ли са с мафията?

gettyimages
share

„След като бетонираха и мутризираха българското Черноморие, героите вече превземат нови територии”. Така журналистът от „24 часа” Кирил Борисов коментира в студиото на „Здравей, България” стрелбата и мелето, станали в заведение между две групи на гръцкия полуостров Халкидики.

След объркана поръчка, български туристи повикали готвача и започнал конфликт. Намесили се собствениците на ресторанта. По думите на Борисов те имат понтийски произход, който назад в годините се свърза с български корени.

„Един от задържаните е Кирил Киров с прякор Кирчо Руския. Момче от „Люлин”, което още през 2009 г. се издига в йерархията. Тогава го обвиниха, че е член на т. нар. „банда на чуковете. Тя първо беше ръководена от Таки, след това му свалиха обвиненията и той отпадна. Руския беше на средно ниво, близо до босовете, в най-голямата група за наркотици”, допълни журналистът.

Подробности за престрелката с българи в плажния бар на Халкидики

По думите му Киров бил освободен от ареста и заминал за о-в Бали, където бил хванат да източва банкомати и го осъдили. Върнали го в България. Мъжът сключил споразумение с прокуратурата за участието си в първата наркобанда. Осъден бил на 2 г. условно.

Още трима задържани в Гърция заради инцидента с българско участие в петък

„След това Кирчо Руския се появи в новата наркобанда на Радо Ланеца и Весо Паяка. Разбиха я и хванаха 7-8 души от ниските нива”, обяснява Кирил Борисов.

Водещи новини

Още новини