Локализиран е пожарът близо до Буяновац, Южна Сърбия

Novini.bg/ Canva
share

Членове на сектора за извънредни ситуации и хеликоптерното звено към Министерството на вътрешните работи на Сърбия локализираха снощи пожара в Козяк близо до град Буяновац, Южна Сърбия, съобщи Танюг.

Пожарникари и спасители също локализираха пожар на връх Стол близо до Бор, Източна Сърбия, съобщиха от Министерството на вътрешните работи, предаде БТА.

В четвъртък 24 пожарникари и спасители с осем превозни средства от противопожарните и спасителни звена на Враня, Ниш, Лесковац, Пирот и Белград бяха ангажирани в гасенето на пожара в Козяк, близо до манастира "Прохор Пчински", който се разпространи от Северна Македония до територията на Сърбия. Огънят обхвана около 150 хектара, като в помощ на пожарникарите бе изпратен хеликоптер "Бел 212".  

Расте броят на пожарите на открито в Сърбия, три са активни

Тридесет и един пожарникари с 12 автомобила от противопожарните и спасителни служби на Бор, Зайчар, Пожаревац, Зренянин, Сремска Митровица и Нови Сад бяха ангажирани с гасенето на пожара край село Лука близо до Бор, който обхвана ниска растителност на площ от ​​около 200 хектара.

Членове на отдела за извънредни ситуации, в сътрудничество с членове на хеликоптерното звено, локализираха снощи и пожар в Градац, близо до град Рашка в Южна Сърбия, който обхвана площ от около 40 хектара борова гора и 40 хектара ниска растителност и ливади, съобщи сръбската телевизия РТС. 

Водещи новини

Още новини