Голям горски пожар край албанския град Кавая, двама души са арестувани за умишлен палеж

Pixabay
share

Генералният директор на албанската противопожарна служба Арбѐн Ца̀ра съобщи, че повече от 10 хектара земя с маслини и храстовидна растителност са били засегнати от голям горски пожар, избухнал в град Кавая, югозападно от столицата Тирана, предаде Албанското радио и телевизия.

Цара информира снощи, че пожарът при Кавая продължава да бъде активен, като всички противопожарни екипи, включително от съседните общини, са били на място за потушаването му. Той подчерта, че общо 50 екипа са работили на място, но ситуацията е усложнена заради вятъра, който духа в тази зона.

Цара информира, че огънят е бил близо до жилищата на хората, но намесата на противопожарните сили е помогнала той да не обхване нито една къща до момента. Той допълни, че оперативните сили на противопожарната служба ще наблюдават активните огнища и през нощта.

В зоните по българо-гръцката граница, където гори пожар, има неразчистени мини

Цара информира, че двама души са арестувани за умишлен палеж във връзка с пожара и призова гражданите да бъдат внимателни.

„Всяко лице, което пали огън със или без умисъл, трябва да разбере, че това е престъпление и се наказва“, заяви Цара.

На мястото, където се разрази пожарът, бяха и албанският вътрешен министър Таулянт Бала и кметът на община Кавая, предава БТА.

Водещи новини

Още новини