Руснак e задържан в Бодрум за атентата с кола бомба в Москва

Gettyimages (архив)
share

В турския град Бодрум е задържан руският граждани Евгени Серебряков, за когото се предполага, че е извършил атентат с кола бомба в Москва, съобщи турският вътрешен министър Али Йерликая в социалната мрежа „Екс“.

„Днес в 10:30 часа представители на руското подразделение на Интерпол се обадиха в централата на нашия отдел Интерпол/Европол и съобщиха, че мъж на име Евгений Серебряков, руски гражданин, е извършил терористична атака с кола бомба в Москва, двама души са ранени в резултат на терористичната атака, а лицето е пристигнало в страната ни с полет Москва – Бодрум,” посочва в поста си Йерликая.

Министърът уточнява, че Серебряков е задържан от полицейски части на окръг Мугла в Бодрум.

Според шефа на турското МВР в резултат на проведено разследване е установено, че Серебряков е пристигнал в Бодрум в 09:40 часа, но не бил разпознат веднага, тъй като не фигурира в международната база данни на Интерпол за издирвани лица, предаде БТА. След получаване на информация за издирваното лице от руските колеги Серебряков е задържан от турските специални служби. 

Двама души бяха ранени при експлозия на автомобил в Москва

Експлозия на кола бомба днес рани офицер от руското военно разузнаване в северната част на Москва, предаде Ройтерс, като се позова на в. "Комерсант". Руското министерство на вътрешните работи съобщи, че двама души са били ранени при експлозия, причинена от детонирането на неидентифицирано устройство и добави, че е започнало криминално разследване.

Водещи новини

Още новини