Пожарникари от Сърбия участват в гасенето на пожар в Северна Македония

gettyimages
share

Пожарникари и пилоти от Сърбия пуснаха 30 тона вода при гасене на пожар в Северна Македония, съобщи Танюг,цитирани от БТА.

Членове на Хеликоптерното звено и Сектора за извънредни ситуации на Сърбия, които излетяха за Северна Македония с противопожарен хеликоптер Камов Ка-32, за да помогнат в гасенето на горски пожар, изхвърлиха 30 тона вода върху огнената стихия в района на Ново село.  

Хеликоптерът Камов Ка-32, който се отличава в региона с максималните си възможности, беше използван за първи път извън границите на Сърбия и веднага след пристигането си в Северна Македония, пилоти и пожарникари започнаха да гасят огъня, съобщиха от сръбското министерство на вътрешните работи.  

Активните пожари в Северна Македония се увеличават

По-рано беше съобщено, че служители на МВР на Сърбия ще бъдат ангажирани в гасенето на пожара на планината Серта в застрашената зона в общините Неготино, Конче и Щип.

Правителството на Северна Македония по-рано обяви кризисна ситуация заради големия брой пожари на територията на тази страна и бе решено кризисната ситуация да продължи 30 дни заради горещата вълна. Най-големите пожари са в района на Неготино и на планината Серта.

Водещи новини

Още новини