Черна статистика: 49 загинали и над 7000 ранени при катастрофи в Турция по време на Курбан байрам

Getty Images
share

През изминалите шест дни на ваканцията за мюсюлманския празник Курбан байрам общо 49 души са загинали в станалите катастрофи по пътищата на Турция. Ранени са 7683 души, някои от които са в тежко състояние.

На 22 хиляди моторни превозни средства, засечени от радарите, са били наложени глоби за превишена скорост. Осъществен е контрол върху общо 414 776 моторни превозни средства.

Данните изнесе турският министър на вътрешните работи Али Йерликая в профила си в социалната мрежа "Екс", предава БТА. 

Само в последния ден на ваканцията, 20 юни, са станали 688 катастрофи, в които са загинали 13 души, а 1133 са били ранени.

Министърът посочи също, че вече е започнало обратното пътуване към Европа на хората, пристигнали от чужбина, за да прекарат ваканцията с близките си по родните места или в курортите. Това е предизвикало особено интензивно движение по пътищата в цялата страна, включително задръствания по някои отсечки. 

16 души са загинали в катастрофи в Турция през първите два дни на Курбан байрама

Йерликая предупреди водачите на МПС да спазват правилата за движение, да не превишават позволените скорости и да ползват предпазни колани.

Предвид натовареността на движението продължават засилените мерки на пътната полиция за контрола на пътникопотока. Очаква се интензивният трафик да продължи до неделя. 

Водещи новини

Още новини