Престрелка в Северно Косово между косовската полиция и няколко души, арестуван е косовски сърбин

Getty Images/Guliver
share

Няколко души са стреляли по косовската гранична полиция в събота следобед в северния косовски град Зубин поток и в резултат на това един от заподозрените, косовски сърбин, е арестуван, съобщи албанската редакция на Радио Свободна Европа, като се позова на косовската полиция. 

Полицията идентифицира 42-годишния заподозрян като косовски сърбин от Зубин поток. Той ще остане в ареста за 48 часа. 

Полицията информира, че няма ранени при размяната на огън между стрелците и полицейските служители в село Бубе в Зубин поток, община, населена предимно със сърби в северната част на Косово.

Според информацията на полицията заподозрените пренебрегнали полицейските разпореждания да спрат за проверка и стреляли по полицейските служители.

„В опит да спре и провери превозните средства (на заподозрените) полицията срещна въоръжена съпротива от страна на заподозрени лица. Попаднали в подобна ситуация, за да се защитят и да овладеят ситуацията, полицейските служители са отговорили на нападението също с оръжие”, съобщи косовската полиция.

Според информацията на Радио Свободна Европа има съмнения, че арестуваният и другите заподозрени лица, открили огън срещу косовската полиция, са прекарвали контрабандно овце от Сърбия за Косово.

Арестуваха шестима фалшификатори на пари в Косово

„При проверката на камион са открити натоварени 40 овце без придружаваща документация, за които има съмнения, че са транспортирани контрабандно от Сърбия за Република Косово. Открити са (на място) и два изоставени автомобила, за които се подозира, че са ескортирали камиона”, каза още полицията.

Камионът с овцете е изпратен на митническия терминал, а двата автомобила, открити на място, са иззети.

Полицейски части, включително косовският полицейски инспекторат, са пристигнали на място, а за случая е уведомен и прокурорът на Косово, се посочва в съобщението на полицията, отбелязва БТА.

Водещи новини

Още новини