След наводненията в Гърция: Благотворителна организация дари 84 тона храна за животни на пострадали животновъди

getty images
share

Гръцката благотворителна организация „Всички заедно можем“ днес дари 56 тона допълнително храна за селскостопански животни на пострадалите фермери от наводненията през миналия месец в префектура Тесалия, Централна Гърция, предаде гръцката телевизия „Скай“.

До момента организацията е предала общо 84 тона храна в шест района на Тесалия, с които са подсигурени 20 000 селскостопански животни.

Усилията на „Всички заедно можем“ за подпомагане на животновъдите продължават и чрез събиране на парични средства.

Двете безпрецедентни природни явления „Даниел“ и „Елиас“, които удариха Гърция в рамките на един месец, предизвикаха огромни щети и оставиха хиляди хора без вода и подслон. В префектура Тесалия, която бе най-силно засегната от средиземноморския циклон „Даниел“, загинаха 17 души, както и хиляди селскостопански животни.

Над 200 000 домашни животни са загинали в наводненията в Гърция

Миналата седмица еврокомисарят по земеделието Януш Войчеховски посети засегнатите райони в Централна Гърция, за да се запознае отблизо с мащаба на щетите и обеща пред фермерите, че ще направи всичко по силите си, за да помогне на пострадалите от наводненията.

С цел облекчение на фермерите гръцкото правителство намали данъка върху добавената стойност на селскостопанската техника от 24 на 13 процента и обяви, че животновъдите са с приоритет в отпускането на обезщетения сред фермерите, претърпели щети.

Водещи новини

Още новини