Хърватският премиер обеща, че животът в страната ще се подобри значително

Getty Images (архив)
share

Председателят на Хърватската демократична общност (ХДО) и премиер на Хърватия Андрей Пленкович коментира, че резултатите, които Хърватия постига при управлението на ХДО, ще дадат отражение след 7-8 години, когато стандартът на гражданите ще достигне над 75% от европейския стандарт, а семействата ще преценяват дали си струва изобщо да се напуска страната, съобщи хърватската национална телевизия ХРТ.

На отбелязването на 33-годишнината от основаването на ХДО вчера в Карловац, Централна Хърватия, Пленкович говори за успехите и проблемите на прехода и напускането на Хърватия от младите, отиващи в други европейски страни.

Казваме това от позицията на правителството, което издигна страната сред 15-те най-развити държави, каза Пленкович и призова членовете на партията в следващата година и половина преди предстоящите избори да се стремят към големи успехи, за да се засили вярата на гражданите в ХДО.

Средната месечна заплата в Загреб е била 1187 евро през октомври

Председателят на парламента Гордан Яндрокович коментира, че в условията на COVID пандемията, земетресението в Загреб през 2020 г., енергийната и хранителна криза, както и инфлационното напрежение, следствие от руската агресия, политиката на ХДО е реагирала бързо и ползотворно на всички предизвикателства.

„Да бъдем обективни и без страх да показваме успехите си във времето преди изборите, постоянно, трябва да бъдем готови за политическата борба, която ни предстои“, каза Яндрокович, цитиран от БТА.

Водещи новини

Още новини