Ердоган: Турция ще продължи да подкрепя Либия с цялата си солидарност

Getty Images/Guliver
share

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обеща на ръководителя на Правителството на националното съгласие на Либия Файез Сарадж, че Анкара ще продължи да подкрепя Либия и да й оказва пълна солидарност, съобщи електронното издание на в. "Хюриет".

Двамата разговаряха вчера в Истанбул. Срещата продължи около час при закрити врата. След разговора на четири очи снощи се състоя и среща на делегации на двете страни.

При посрещането на либийския гост Ердоган увери, че Турция ще продължи да подкрепя Либия с цялата си солидарност и полага усилия за укрепване на отношенията с ПНС, което смята за единствен легитимен представител на северноафриканската страна.

Турският президент е окачествил като радостно развитие регистрирането от ООН на споразумението на Анкара с ПНС за определяне на морските пространства. Той е изразил готовността на турската страна да продължи подкрепата си за стабилността на Либия и спокойствието на либийците.

Тръмп и Ердоган обсъдиха в телефонен разговор ситуацията в Либия

В либийската делегация в Истанбул са били министрите на външните и вътрешните работи, планирането, отбраната, финансите и съветникът по националната сигурност, допълва БТА.

Водещи новини

Още новини