Реджеп Ердоган: Европа си затваря очите пред финансирания от Джордж Сорос тероризъм

Getty (архив)
share

Унгарският евреин Джордж Сорос финансира тероризма, а Европа си затваря очите, каза турският президент Реджеп Ердоган, написа в. Сабах.

Държавният глава на югоизточната ни съседка отправи остри думи към американския милиардер след решение на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ). Магистратите в Страсбург заявиха, че Анкара е нарушила правата на лидера на основната опозиционна сила в страната Селахатин Демиташ. Водачът на Народнорепубликанската сила е бил държан в ареста по-дълго от предвидения в турското законодателство срок и това е станало преди президентските избори това лято.

"ЕСПЧ защити един терорист. Той е сътрудник на Кюрдската работническа партия (ПКК). Ръцете на Демирташ са омърсени с кръвта на хилядите невинни жертви, убити от признаната не само от нас, но и от Европейския съюз, и от и САЩ за терористична организация", продължи президентът на Турция пред представители на местната власт на съвещание в Истанбул.

Според Ердоган един от основните спонсори на тероризма е Сорос. "Този унгарски евреин има много пари и той ги инвестира в тероризма. В Европа си затварят очите за терористите, но един ден ще бъде късно", предупреди той.

 

Водещи новини

Още новини