Александър Йорданов: В Македония среден път няма

БТВ
share

Политическата криза в Македония навлезе във фаза, отвъд която има две алтернативи – разрешаване на кризата или преминаване в някаква форма на гражданска война. Среден път няма. Това каза в сутрешния блок на БТВ бившият посланик на България в Македония Александър Йорданов.

Няма партии, които да са радостни от настоящата ситуация. В момента там всички са губещи, подчерта той. До голяма степен първопричината за тази криза е президентът Георге Иванов, отказвайки мандат на политическата сила, която изрази готовност да състави правителство, коментира Йорданов.

По думите на депутата от Обединени патриоти Юлиан Ангелов единственият изход от ситуацията е избирането на нови лидери на основните партии и възобновяване на диалога. Тези партии направиха така, че Македония е пред разпад, намира се в тежка политическа и икономическа криза. Определени политически среди отвън стоят зад ситуацията и я подпомагат, заяви Ангелов.

Във включване по телефона евродепутатът Андрей Ковачев заяви, че Европа следи с тревога ситуацията в Македония. В отговор на въпрос той бе категоричен, че Европейският съюз не е СССР няма как да се намеси пряко, "с танкове" в западната ни съседка.

Водещи новини

Още новини