Надежда Нейнски планирала да празнува в нападнатия от терористи клуб в Истанбул

Getty Images/Guliver
share

Посланикът на България в Турция Надежда Нейнски съобщи пред Нова телевизия, че е била близо до терористичната атака в Истанбул и дори е планирала да отиде в нападнатия клуб "Рейна" малко след полунощ.

Българската гражданка, която пострада при атентата в нощния клуб в Истанбул, е оперирана. Вече е настанена в интензивното отделение на болницата. Тепърва предстои да се уточнява какво е състоянието й. В момента влизам в болницата. Момичето е младо, дошло е от Норвегия, където работи в със своя приятелка. По време на нападението е била в клуба и е простреляна, уточни Нейнски.

Тя добави, че знае името на пострадалата ни сънародничка, но не пожела да го оповести от морална гледна точка. Към този етап няма данни за други българи, пострадали при атаката, каза още тя. 21 от жертвите са идентифицирани. Сред тях няма български граждани, стана ясно още от думите на Нейнски.

Има едно момиче, за което са се обадили в Генералното консулство. Мъж, който се е представил за брат й и е казал, че тя би трябвало по същото време да е била също в клуб "Рейна" и че не могат да се свържат с нея. Нямаме информация дали е ранена, заяви Надежда Нейнски, цитирана от БНР. Ние също се опитахме да я наберем, телефонът не отговаря. Ние сме направили проверки през болници, през Съдебна медицина, през полицията. На този етап нямат данни за друга пострадала българка. Продължаваме, разбира се, да бъдем в контакт с институциите, ако нещо се потвърди. Междувременно в България също издирват близките, поне по това, което той е оставил като име, и свое, и на момичето, заяви Нейнски.
 

Водещи новини

Още новини