Нападнаха бременна туркиня за оскъдно облекло и я обвиниха в подкрепа на пуча (снимка)

gettyimages (архив)
share

Бременната в шестия месец секретарка на левия и прокюрдски турски вестник "Евренсел" Хазал Йолмез е била нападната от група хора, които я обвиниха в носене на оскъдно облекло и подкрепа на опита за преврат от 15 юли, пише анкарският в. "Хюриет".

Жертвата на атаката разказва как вчера е била обиколена от няколко души, предвождани от жена с бурка. Когато излизах от редакцията, бях групата ме нападна. "Хората започнаха да викат: Щом носиш дрехи, които не покриват цялото тяло, ти подкрепяш хората, които се опитаха да свалят нашия президент Реджеп Ердоган", разказа пострадалата. "Дърпаха ме за косата и ме удариха няколко пъти по крака", допълни тя и публикува снимки с травмите си във Facebook.

Атакуваната също посочи, че 60-годишна жена се е притекла на помощ и я спасила от разярената тълпа. Йолмез допълни, че е отишла на лекар. Медикът е заявил, че плодът е в безопасност. Той обаче не е издал документ за нанесените рани.


В нощта на 15 срещу 16 юли 2016 г. група военни извършиха опит за преврат. Анкара в отговор на пуча предприе масови чистки в армията, органите на централната и местната власт, и университетите. Днес полицаи нахлуха в управлението на Сдружението за научни изследвания. Има данни за няколко задържани, информира ТАСС.
 

Водещи новини

Още новини