Показаха кадри от атака срещу централата на турското разузнаване (видео)

gettyimages (архив)
share

Кадри от атака срещу главния щаб на турската разузнавателна служба (МИТ) бяха разпространени в световната мрежа, пише в. Хюриет.

На видеото се вижда как в нощта на 15 срещу 16 юли 2016 г., по време на опита за преврат срещу турския президент Реджеп Ердоган, военни хеликоптери обстрелват сградата на МИТ в Анкара. Намиращите се в централата на разузнавателната служба хора отвръщат на огъня.

По време на пуча Ердоган призова подкрепящите го турци да излязат по улиците на страната. На митинг снощи в Истанбул държавният глава заяви, че ако народът иска връщането на смъртоносното наказание (отменено през 2004 г.), то ще бъде върнато. Турският президент също заяви, че в парка "Гези" ще бъдат изгради казарми. Районът бе обхванат преди три години от протести и сблъсъци заради плановете на властите в най-големия град в страната да постоят мол в района.

Ердоган отрече той да е организирал пуча. С тези думи президентът отговори на живеещия в САЩ негов опонент - имама Фетлуллах Гюлен. Ислямският проповедник на 16 юли обвини държавния глава, че той е инсценирал опита за насилствена смяна на властта.

Водещи новини

Още новини