Задържаха палав слон, вандалствал в Камбоджа

share

Властите в Камбоджа заловиха много опасен, но пък симпатичен престъпник. Името му е Сакор. Той е представител от семейството на азиатските слонове и вече повече от година притеснява жителите на една от провинциите в страната, разказва БНТ.

В продължение на година 16-годишният Сакор нарушава спокойствието на жителите на Камбоджанската провинция Кох Кон. Калпазанинът не спирал да прави бели - мачкал селскостопанската продукция, чупил автомобили и нанасял сериозни щети по къщите на хората. Жертви на Сакор ставали дори домашните животни.

Това принудило властите да предприемат специална операция по задържането му, която продължила цели три дни, но накрая палавникът бил хванат и отведен в специализирана зоологическа градина близо до столицата на Камбоджа Пном Пен.

Сакор е причинил много проблеми в този район. Предизвикал е няколко катастрофи, направил е поражения по плантациите. Местните хора са разстроени. Те го обичат, но са много ядосани от постъпките му, разказва Ник Марк, директор на организацията, която се грижи за слона.

Животното е било упоено преди да бъде вдигнато с кран, защото азиатските слонове тежат средно по четири тона и половина. В новия си дом 16-годишният калпазанин няма да бъде сам. Той ще е в компанията на още пет свои събратя.

Малко вероятно е слонът да бъде върнат на свобода. Хората от центъра за непослушни диви животни обаче хранят големи надежди, че един ден Сакор ще стане горд баща и любящ съпруг.

Водещи новини

Още новини