Полицията в Шанхай опита да спре празнуването на Хелоуин

gettyimages
share

Шанхайската полиция патрулира по централните улици на най-космополитния китайски град, за да попречи на празнуването на Хелоуин, съобщи Ройтерс.

Местните власти се опитват да предотвратят повторение на ситуацията от миналата година, когато празнуващите Хелоуин се втурнаха в центъра на Шанхай, а някои от тях бяха облечени в костюми, които осмиваха китайския фондов пазар, безработицата сред младите и строгата политика срещу КОВИД-19.  

Очевидци са видели как в петък много хора с хелоуински костюми в шанхайския парк Чжуншан са били отвеждани от полицията. Нямаше официално съобщение за забрана на празнуването на Хелоуин в града, въпреки че през седмицата местните служители изпратиха съобщения до предприятията, в които се насърчаваха семейните тържества и се обезсърчаваха дейности, при които хората да се маскират и да носят костюми. 

Китай обяви нов пакет мерки за подпомагане на затруднения пазар на недвижими имоти

Собственик на бар и ресторант в нощния квартал на Шанхай е бил помолен да подпише споразумение, издадено от местните власти, в което се задължава да не организира дейности като конкурси за костюми, "за да се поддържат добрият обществен ред и общественият имидж", каза той. Един от посетителите на партито с костюм на скелет е бил задържан от полицията, отведен в административна сграда и е бил помолен да свали грима си. 

Водещи новини

Още новини