Кола пропадна в двуметрова дупка

Туитър/Х
share

Джип пропадна днес в голяма дупка на асфалтиран път в столицата на Южна Корея Сеул и двама души пострадаха, предаде Асошиейтед прес, цитирани от БТА. 

На кадри от мястото се вижда бял автомобил, пропаднал странично в дълбоката 2 метра и половина дупка, която се появила на улица в центъра на Сеул.

Служители на службите за справяне с извънредни ситуации са спасили 82-годишния шофьор и 76-годишната му спътничка.

Няма други ранени при произшествието, възникнало около 11:20 часа местно време, заяви противопожарната служба в региона. 

За момента не се знае какво е състоянието на ранените. Движението на мястото ще остане ограничено до вечерта, тъй като текат ремонтни дейности и се разследва причината за появата на голямата яма.

Министерството на държавните територии, инфраструктурата и транспорта на Южна Корея съобщи миналата година, че в периода от 2019 г. до юни 2023 г. са получени сигнали за най-малко 879 големи дупки на пътя. Почти половината от ямите са причинени от повредени водопроводни тръби.

Шофьор оцеля, след като падна с колата си в 40-метрова пропаст между Златоград и Мадан

Миналата седмица 48-годишна туристка от Индия изчезна в столицата на Малайзия Куала Лумпур, след като пътят под нея се пропадна внезапно и тя потъна в 8-метрова дупка. Според властите тя вероятно е била отнесена от подземно водно течение.

Водещи новини

Още новини